Ефірні олії небезпечні? 5 причин ретельно вибирати пахучку

Ефірні олії небезпечні? 5 причин ретельно вибирати пахучку

Любите влаштовувати сеанс релаксу: запалити аромакоптилку або натертися ефірними оліями після гарячої ванни? Такі невинні процедури можуть призвести до серйозних наслідків. Чому? Ефірні олії є витяжками та екстрактами з рослин. Концентрована рідина проникає в організм через пори та дихальні шляхи, сильно впливаючи на нас.

Вони взаємодіють з ліками

Ви приймаєте ліки, не підозрюючи про те, що той чи інший аромат може впливати на стан вашого здоров'я в сукупності з ліками. Так буває, якщо ви використовуєте ароматизатори на основі натуральних олій. Яке поєднання ефіру і медикаментів вважається небезпечним:

  • перечна м'ята вступає в небезпечну взаємодію з препаратами-антикоагулянтами;
  • лавандовий ефір корисний при пухлинах, але в сукупності з препаратами від пухлини він може дати негативний ефект.

Перш ніж поринути в світ ароматерапії, порадьтеся з лікарем. Медик підкаже, які олії безпечні для вас у цей період, а від яких краще утриматися.

Вони можуть надавати токсичну дію

Концентрована пахучка може негативно впливати на печінку. Застосування таких масел може призвести до враження даного органу. Яскравими ознаками ураження є запаморочення, нудота. Для нешкідливого використання розбавляйте ефір олією. З цією метою використовують кокосову, оливкову олію або олію абрикосових, виноградних кісточок. І ще: деякі ефірні олії сприяють прояву алергічних реакцій на квітучі рослини.

Вони можуть дратівливо впливати на шкіру

Навіть якщо ви найстійкіша до алергії людина, ефірна олія може викликати свербіж та почервоніння. Найбільш алергенними вважаються ефірні олії кориці, лимонної трави та лимона, а також орегано. Це найагресивніші ефіри. Але навіть м'які олії не можна наносити на шкіру в чистому вигляді. Як уже говорилося, ефір треба розбавити базовою олією.

Їх небезпечно приймати всередину

Є масла, які можна і потрібно приймати всередину. Але це не скасовує того, що деякі види ефірів можуть спричинити сильне отруєння. Лимонна олія та масло чайного дерева викликає нудоту, запаморочення, біль у шлунку і навіть розлад. Якщо дитина випадково випила ефірну олію, негайно зверніться до лікаря або, у крайньому випадку, зробіть промивання шлунка.

Вони становлять небезпеку для вагітних жінок

Навіть якщо ви все своє життя ароматизували кімнату за допомогою дифузора або робили маски для обличчя з ефіром, зараз необхідно відмовитися від цього. Або поставитися до їх вибору з великою відповідальністю. Пахощі можуть спричинити нудоту і навіть передчасні пологи. Які ефіри безпечні для вагітних, а від яких краще відмовитись? Дізнайтесь про це тут.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]